RAFAËL onthulling filmposter

27/06/2018
Vandaag onthulden Melody Klaver en Nabil Mallat via Instagram de poster van RAFAÊL, de nieuwe film van regisseur Ben Sombogaart waarin zij de hoofdrollen vertolken.

De poster van RAFAËL werd ontworpen door Sander Brouwer, eerder verantwoordelijk voor de affiches van o.a. EEN ECHTE VERMEER, PARRADOX, RON GOOSSENS LOW BUDGET-STUNTMAN en PRINS. Voor de laatste titel werd hij beloond met de VPRO Cinema Affiche Prijs.

RAFAËL is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde.
Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt RAFAËL het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir.
Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.
Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van auteur Christine Otten.

Regisseur Ben Sombogaart regisseerde eerder o.a. de films KNIELEN OP EEN BED VIOLEN, DE TWEELING en DE STORM.
Tijs van Marle en Massimo Gaudioso schreven het scenario voor creative producer Jelle Nesna en producent Reinier Selen. De speelfilm RAFAËL is geproduceerd door Rinkel Film in co-productie met omroep EO, Menuet (België), Jaako Dobra (Kroatië) en Verdeoro (Italië). De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Creative Europe MEDIA, CoBO, Paradiso Filmed Entertainment, EZEF, HAVC, de Belgische Tax Shelter en Intramovies.

RAFAËL zal vanaf 11 oktober te zien zijn in de bioscopen. Op maandag 1 oktober beleeft de film zijn (publieks)première tijdens het Nederlands Film Festival.

powered by staytuned home news jobs catalogus youtube pro contact