Tom Vermeir (BELGICA) en Laura de Boer (THE TUNNEL) spelen hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm PORSELEIN

25/06/2018 Met trots maakt Paradiso Filmed Entertainment de hoofdrolspelers bekend van de nieuwe Nederlandse speelfilm PORSELEIN, het debuut van schrijver-regisseur Jenneke Boeijink en scenarist Thibaud Delpeut.

In PORSELEIN laat zakenman Paul (Tom Vermeir) niets aan het toeval over. Met het fortuin dat hij heeft verdiend denkt hij een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn zoontje Thomas en vrouw Anna (Laura de Boer). Met z'n drieën wonen ze op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog boven de stad, onaantastbaar.
Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, onverklaarbaar en misschien zelfs ongeneeslijk, vormen zich de eerste barsten. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Vermeir (BELGICA) en Laura de Boer (THE TUNNEL). Daarnaast spelen Johan Heldenbergh (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN), Gene Bervoets (BORGMAN), Peggy Vrijens (CENTRAAL MEDISCH CENTRUM), Mattijn Hartemink (FAMILIE) en Nettie Blanken (MAJESTEIT) een rol in de film.

PORSELEIN vertelt een ontregelend verhaal van een familie die ten onder dreigt te gaan aan de druk van het noodlot. Over haar debuut zegt regisseur Boeijink: Dit is een persoonlijke film die over mijn drie grootste angsten gaat: de angst een slechte moeder te zijn, controleverlies en de dood. Hoewel de inspiratie persoonlijk is, zijn deze angsten universeel en gaat de film over de hedendaagse maatschappij. Ze schreef het scenario met Thibaud Delpeut, artistiek leider van Theater Utrecht.

De film wordt geproduceerd door New Amsterdam Film Company, in samenwerking met Wrong Men (België) en Verdeoro (Italië), met steun van het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, Belgian Tax Shelter, Apulia Film Fund en MiBact Tax Credit.

PORSELEIN wordt voorjaar 2019 in de bioscopen verwacht.

powered by staytuned home news jobs catalogus youtube pro contact